Tuesday, February 14, 2017

Thoughts on 2016.

Hej!
Jag brukar göra ett litet (eller ja, stort blir det ju med alla bilder och länkar och grejjer) sammanfattande inlägg över året som gått. De första åren var jag duktig och la upp det på nyårsafton (det var liksom innan jag blev utmattad och senare mamma ;)). Förra året kom det i maj och nu förhoppningsvis i februari. Vi får se hur länge det ligger som utkast hehe! De tidigare åren: 2012, 2013, 2014 och 2015.

Det är svårt att sammanfatta 2016 för det var ett så livsomvälvande år. Det känns så banalt när jag ska försöka förklara hur det har förändrat mig som person och hela mitt liv. Jag får ibland frågan om hur det känns att vara förälder eller vad som är det bästa med att vara mamma. Oftast vet jag inte vad jag ska svara för jag vet inte längre hur det känns att inte vara mamma. Jag kommer faktiskt inte ihåg. Om jag har lite mer tid att tänka efter innan jag ska svara (alltså inte när jag träffar nån bekant på stan som vill ha ett snabbt svar) så kan jag säga att det är underbart och läskigt och typ alla andra känslor som finns, samtidigt. Ibland när min dotter ler eller skrattar så känns det så många känslor så det känns som att mitt hjärta ska sprängas i bröstkorgen. På ett bra sätt. Hon är allt.

Jag bloggade ju en del om min graviditet så jag tänkte inte skriva så mycket om den. Här finns mina inlägg om magen!

Så för att jag inte helt ska bryta ihop av känslostormstårar så kollar vi på mina slöjdade favoriter :) Efter att jag blev sjukskriven kom jag verkligen igång med slöjdandet igen och det var så skönt! Det var verkligen något som hade fattats mig när jag mådde dåligt. Jag var först sjukskriven 100% i 5 veckor och sen jobbade jag 50% fram till semestern.

 Min mormorsrutefilt i ylle blev färdig! Och jag är bara så himlarns nöjd med denna och kan knappt fatta att den faktiskt blev färdig och att den är så stooooor x) Vilket mastodontprojekt asså.

Jag stickade min första bomullströja och den blev så bra! Tyvärr hann jag bara använda den några få gånger innan magen blev för stor och nu är den så opraktisk att amma i. Men den ligger i säkert förvar i garderoben och väntar på bättre tider :)

Jag sydde mitt mest avancerade projekt hittills. Det blev en återbrukad skötväska som har använts flitigt :)

Inuti skötväskan ligger det en liten blöjneccessär och det känns fint att den används till det jag tänkte. Dessutom är färgerna så fina! Jag borde verkligen sy något av resten av tyget.

Jag blev så inne på jeanssömnaden så jag gjorde en lapptäckesfilt med ett av mina finaste tyger på andra sidan. Blev himla nöjd även med denna!

 Jag målade! Och det blev den här byrån som jag är så glad för! (säger jag det om alla grejer? antar att det var ett bra slöjdår!)

När jag ändå var inne på målandet gjorde jag om två hyllplan med färg och nagellack :)

Jag virkade min mest speciella filt, den till Draken.

Sen fick jag dille på rätstickade babykoftor och här är tre av dem (och den fjärde växtfärgade är här). Nederst, mitten och överst. Den i mitten har vi faktiskt använt massor! :)

Jag hann göra färdigt en tröja till mig själv i december också och det är kanskekanske min snyggaste tröja hittills. Slöjdkoftan.


En annan kul grej jag gjorde förra året var veckouppdateringar på vad jag slöjdade. Jag gjorde en egen kategori till dem och hann tydligen med att göra hela 30 såna uppdateringar! Det blev lite för mycket att göra det varje vecka sen efter bäbisen anlänt och pappan börjat jobba igen men det är kul att ha iaf. Jag hoppas jag kan dela med mig av lite processbilder i form av ett månadsinlägg framöver. Vi får se! Där kunde ni bland annat följa en hemmakofta som aldrig blev, min broderade VCT och hur det ser ut att slöjda med bäbis ;)

Jag kom verkligen igång med bloggandet igen under vår och sommar när jag inte jobbade så mycket och sen gick på semester. Eftersom Draken dröjde så länge så hann jag och sambon vara lediga tillsammans en massa. Det är jag så himla glad över! Det var en himla fin sommar vi hade han och jag :)

Här är några favoritinlägg från ye olde blog 2016
- när jag berättade om bäbisen
- mejerifria produkter
- jag skrev om mitt favvoställe i stan
- mina bästa nagellackstips (gjorde faktiskt några manikyrer förra året också!)
- jag startade en serie som jag kallade för Blender Series med årets bästa köp (blendern då asså. Hann göra 2 inlägg, juice och plantmjölk)
- i juli hade jag bloggat i 5 år och det sammanfattade jag lite i ett inlägg :)
- jag fick ny frisyr och uppdaterade no poo-rutinen
- en dag med fina gravidbilder
- sambon byggde ett jättefint bord!
- jag berättade om vad jag använder när jag stickar :)
 - vi firade 8 år som par!
- jag fick äntligen skriva och berätta att vi fått en dotter
- jag visade alla raglantröjor jag stickat
- och vad som hände med alla plommon vi plockade under sommaren
- jag gjorde ett till favoriter-inlägg med mina bästa sömnadsprojekt :)
- och så startade jag en ny inläggsserie som heter 3 pics, 3 things och den tycker jag är skoj! Nu har jag gjort en kategori för dem också HÄR

Annat kul som hände i livet var att jag fick min första IRL-kompis tack vare den här bloggen (och Fredrikas sypepp och detta inlägget). Jag slutade äta kött once and for all i slutet av november tjoho! Och så räknade jag ihop allt garnigt jag sammanställde och jag gjorde upp 2676 gram! En rätt rejäl bit av min stash :)

Och om du har tagit dig hela vägen hit vill jag bara säga tjoho och gott nytt år! ;) Det blir nog inte lika mycket producerat eller bloggat det här året men jag vet att det kommer bli helt underbart ändå!

2 comments: